top of page

Natuurlijk paarden houden

Wij hebben er ons streefdoel van gemaakt onze paarden zo natuurlijk mogelijk te houden.  

We kijken hierbij naar voeding, huisvesting, kudde, training en natuurlijk ook hoefverzorging.  We proberen dit alles zo goed mogelijk in elkaar over te laten lopen. Zo hebben de paden van het paddock paradise een positieve invloed op de hoeven, omdat de paarden meer bewegen, maar ook omdat we sommige stukken verhard hebben met onder andere steenpuin. Dit stimuleert de hoeven om sterker te worden, maar ook netjes af te slijten. 

We verspreiden het hooi ook langs de paden, zodat de paarden altijd gestimuleerd worden om net als wilde paarden in kuddevorm eten te zoeken. Daarbij krijgen ze 24/7 hooi in slowfeeders, dit om maagzweren te voorkomen en als bezigheidstherapie. Zowel dunne als dikke paarden komen hierdoor gemakkelijker op hun perfecte gewicht. 

Voeding

 

 

Het lichaam van een paard is er voor gemaakt de hele dag door kleine beetjes voedsel binnen te krijgen; voornamelijk plukjes gras en (on)kruid. Op deze manier houden ze hun inwendige "motor" aan de gang: de spijsvertering.

 

                                                                                      

 

Anker 1

Huisvesting 

Zoals de naam al doet vermoeden, is een Paddock Paradise een heerlijke plek voor paarden, waar zij echt paard kunnen zijn zo dicht mogelijk bij hun natuur en de natuur. 

Lees verder:

bottom of page